Kryptera din adress med gpg4usb

När du skall skicka din adress till en säljare gör du bäst i att kryptera den med säjarens publika PGP-nyckel. Anledningen till detta är att ingen annan än du och säljaren då kan se vad som skickas mellan er.

Det går även utmärkt att använda den inbyggda funktionen för kryptering som finns på flugsvamp, men de flesta användare väljer att själva kryptera sin adress.

När Hansa Market stängdes ner under operation Onymous, lät ordningsmakten först sidan ligga uppe ett antal veckor, men hade modifierat krypteringsfunktionen att spara ner köpares adresser i klartext. Incidenter som denna gör att de flesta väljer att ta säkerheten i egna händer, även fast det är ytterst osannolikt att svensk polis skulle agera på samma sätt (eller att Flugsvamp’s server blir hittad för den delen).

Gpg4usb är ett liten program där du lägger in en säljaren pgp-nyckel (som står på säljarens profil, eller när du skall köpa en vara). Sedan skriver du in din adress, markerar säljarens nyckel, och klickar på ”encrypt”.

Mer information kommer…